dinsdag 18 december 2018
nl-NLde-DEen-GB

Herhalingsopleiding en harnastest

Als je nog niet in het bezit bent van een A-brevet, dan geldt conform het BVR (basisveiligheidsreglement parachutespringen) dat er een periode van maximaal 3 maanden tussen je sprongen mag zitten. Heb je langer dan drie maanden niet gesprongen, dan moet je eerst een herhalingsopleiding doen. Voor de herhalingsopleiding loop je mee met onze reguliere opleidingen of een deel daarvan. E.e.a. afhankelijk van de ervaring en verstreken periode, in overleg met een instructeur.

Voor A-brevetters en hoger geldt de regel dat er niet langer dan 6 maanden tussen de sprongen mag zitten. Bij overschrijding van deze periode zal in overleg met een instructeur besproken moeten worden in welke vorm een beperkte herhalingsopleiding gevolgd moet worden en/of aangepaste sprongen gemaakt moeten worden.

Tot slot geldt voor iedereen nog niet in het bezit van een B-brevet of hoger dat er elke 3 maanden een harnastest gedaan moet worden. Dit kan in principe altijd. Echter, midden op een zomerse drukke weekenddag is de beschikbaarheid van een instructeur beperkt en is de kans groot dat je een tijdje moet wachten. Doe het dus bij voorkeur meteen in de ochtend of eventueel door de weeks.

Een volledige herhalingsopleiding kost € 75,-, mits je de basisopleiding op Teuge hebt gevolgd of in het bezit bent van een AFF/SL certificaat. Een harnastest is gratis. Op het boekingsformulier kan je alle data vinden van de geplande herhalingsopleidingen. 

Benodigde papieren voor de herhalingsopleiding

Bij aanvang van de herhalingsopleiding moet je de volgende zaken bij je hebben:

  • Een medische verklaring voor het parachutespringen (niet ouder dan 2 jaar)
  • Het cursusgeld € 75,- (pinnen aan de balie is mogelijk)
  • Logboek
  • Springbewijs
  • Geldig lidmaatschapskaart KNVvL (dit is tevens een WA verzekering)

Nog geen eigen springmateriaal?

Een springuitrusting (rig) inclusief hoogtemeter is te huur op het centrum voor € 13,- per sprong. De vrijeval springuitrustingen van het centrum hebben hoofdparachutes in de maten van 190 tot 235 sq/ft.

Heb je echter inmiddels een flink aantal sprongen en wil je springen met kleinere parachutes, wend je dan tot één van de para-shops op het vliegveld. Ook kan je daar terecht voor een jumpsuit en een helm.

Boeken herhalingsopleiding